تمیز کردن اصولی آشپزخانه
تمیز کردن اصولی آشپزخانه
- Super User
- شیرآلات شودر شیراز
تمیزکردن اصولی آشپزخانه
تمیز کردن اصولی و دقیق بخشهای مختلف آشپزخانه و تجهیزات موجود در آن باعث میشود تا فضایی مناسب و سالم برای طبخ و آماده سازی غذا در خانه داشته باشید. یک آشپزخانه تمیز به شما کمک میکند تا از سلامت خود محافظت کنید.
یک آشپزخانه ی تمیز نشان دهندهی خانواده و افرادی است که به سلامت خود اهمیت میدهند. بخش زیادی از تغذیه و سلامت انسان به تمیزی و بهداشت آشپزخانه ارتباط دارد. روشن است حفظ بهداشت آشپزخانه و نظافت آن فقط برعهدهی یک نفر نیست و تمام اعضای خانواده باید برای تمیز نگه داشتن آن و جلوگیری از ایجاد آلودگی تلاش کنند.
آشپزخانه بخشهای مختلفی دارد که هرکدام به نحوی با غذای مصرفی اهل خانه در ارتباط هستند. شیرآلات، یخچال و فریزر، کابینت و ظروف، گاز و ... که به طور مستقیم و غیر مستقیم در تهیه و نگهداری غذا و مواد غذایی کارایی دارند، باید به خوبی تمیز شده و از هر میکروب، ویروس، باکتری و آلودگیهای مختلف پاک شوند تا سلامت افراد در خطر نباشد.
داشتن برنامه نظافت
وجود یک برنامه کلی و دورهای برای نظافت آشپزخانه به شما کمک میکند تا از گسترش و قدیمی شدن آلودگیها جلوگیری کنید. برای مثال: شیرآلات آشپزخانه بخشی است که باید هر روز پس از اتمام کار آشپزخانه شسته و خشک شود. این کار اجازه نمیدهد تا رسوبات آب روی شیرآلات آشپزخانه جمع شود و کارایی و زیبایی شیر را تحت تاثیر قرار دهد.
نظافت سینک و شیرآلات آشپزخانه
برای نظافت شیرآلات آشپزخانه لازم نیست از شویندههای قوی و جرمگیرها استفاده کنید. بلکه آب و صابون میتواند یک تمیزکننده مناسب و موثر باشد. نکته مهم در تمیز کردن شیرآلات، خشک کردن آن است. قطرات آبی که روی شیرآلات باقی میمانند میتوانند سبب ایجاد لک برروی آنها شوند.
اگر به هر دلیلی املاح موجود در آب باعث ایجاد رسوب برروی شیرآلات یا حتی سینک آشپزخانه شد باز هم نباید به سراغ شویندههای قوی و مواد اسیدی بروید زیرا این شویندهها باعث ایجاد خوردگی و خرابی شیرآلات خواهند شد. محلول سرکه و آب میتواند یک تمیز کننده خوب و مناسب باشد. برای استفاده از این محلول میتوان بخشهای رسوب گرفته را برای 15 تا 20 دقیقه آغشته به محلول کرده و سپس با آب و صابون سطح مورد نظر را به خوبی تمیز کرد. برای تمیز کردن رسوبات سینک نیز میتوان از همین روش استفاده کرد.
در هنگان نظافت شیرآلات به ابزار کار نیز توجه کنید. استفاده از سیم ظرفشویی، ابزار تیز و مواردی از این دست میتواند باعث ایجاد خط و خش خرابیهای دائمی شود.
سینک آشپزخانه که تمام شستشوها در آن انجام میشود میتواند محل تجمع انواع آلودگیها باشد. بنابراین علاوه بر شستشوی روزانه باید به طور مداوم سینک و سطح کابینت ضدعفونی شوند.
مراقب تمیزی یخچال و فریزر باشید
اگر خیلی وقت است که یخچال و فریزر خانه خود را تمیز نکردهاید وقت آن رسیده تا سریعا برای نظافت این بخش اقدام کنید. مواد غذایی و میوههای خراب شده را از یخچال خالی کنید. تمام طبقه، کشو و بخشهای مختلف را تمیز و ضدعفونی کنید و مراقب باشید خوراکیهای خراب شده در یخچال باقی نمانند.
تمیز و مرتب کردن کابینتها
کابینتهای آشپزخانه و کشوها محل قرار گرفتن ظروف، مواد غذایی خشک و مواردی از این دست هستند. بنابراین باید فضایی تمیز و مرتب باشند. بیش از حد شلوغ کردن کابینتها فقط به ایجاد آلودگی در این محیط کمک میکند. بخشهای دور از دسترس مثل بالا، پایین و یا پشت کابینتها باید به طور دائم تمیز شوند، این موارد میتوانند محل تجمع گرد و غبار و حشرات باشند.
از قرار دادن ظروف کثیف، خاک گرفته و... در کابینت پرهیز کنید. بهتر است این قانون را رعایت کرده و هر ظرف یا پارچهای را قبل از قرار دادن در کابینت و کشوها شسته و تمیز کنید.
تمیز کردن گاز
تمیز بودن گاز یکی از نکات مهم در آشپزخانه است. گازی که روی آن غذا پخته میشود به مرور زمان کثیف میشود و اگر این آلودگیها سریع پاک نشوند، ظاهر گاز و آشپزخانه تحت تاثیر آنها قرار میگیرند. برای تمیز کردن گاز باید از ابزار و شویندههای مناسب استفاده کنید.
مراقب باشید تا هنگام نظافت گاز آشپزخانه خط و خش روی آن ایجاد نشود و یا شویندههای نامناسب باعث کدر شدن سطح گاز نشوند.
فضای داخل تستر، فر، هود و فیلتر آن، دیوار و کف آشپزخانه نیز از بخشهایی هستند که باید هر چند وقت یکبار نظافت شوند. ماندن آلودگی در هر بخشی علاوه براینکه باعث تجمع آلودگیهای بیشتر میشود میتواند دلیل سختتر پاک شدن این کثیفیها شود.